Grannsamverkan

Brf Marmorn är med i ”Grannsamverkan mot brott” och har ett samarbete med Södermalmspolisen. Syftet med grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten och därmed trivseln. Detta ska uppnås genom ett socialt nätverk, som skapas av att de boende samarbetar, stödjer och hjälper varandra.

Vi bor ju i ett trevligt och lugnt område, men det förekommer skadegörelse och ibland inbrott, så därför är det bra att vi alla håller lite extra koll på vad som händer i husen, på gården och vilka som befinner sig där. Dra er inte för att hälsa på utomstående och fråga vad/vem de söker. Är man här i ett skumt syfte är det oftast inte bekvämt att bli uppmärksammad, så redan det kan hjälpa. Råkar det vara en nyinflyttad granne man hälsat på är det ju bara en positiv effekt av grannsamverkan att vi som bor här lär känna varandra bättre.

Här nedan publicerar vi regelbundet polisens informationsbrev, där de berättar vad som hänt i området den senaste tiden och vad man ska tänka på i brottsförebyggande syfte.

Är det något ni vill informera styrelsen i Marmorn om, skicka då ett e-postmeddelande till styrelsen@marmorn.se eller ring till er trapphusvärd, se informationsblad vid er port.

Ser ni något akut anmärkningsvärt – ring polisen!

Grannsamverkansbrev

2016

2015

2014

2013