Utemöblerna är nu på plats – Läge att börja grilla?

Utemöblerna är ute 2014

Dryga tiotalet personer hade samlats för att plocka fram utemöblerna från tre olika källare. Arbetet gick snabbt då vi var så många, och vi avslutade med en gemensam utefika.

Grillning på gårdarna

Föreningen bjuder på ett antal unika platser att grilla på. Antingen omsluten av blomsterprakten på gårdarna eller för dom som vill vara lite mer vågade, slänterna mot Skinnarviksringen norrut.

Som alltid när det gäller flerbostadshus handlar det dock även här om att visa hänsyn. Grillos, skönsång, skratt och vindränkta diskussioner hör visserligen sommaren till, men tänk på att dämpa dig själv och dina kompisar när klockan börjar närma sig 22. Reglerna som gäller för våra lyhörda lägenheter är desamma ute på gårdarna, där ljudet slår mellan väggarna och många har fönstren öppna nattetid under somrarna. Mellan 22.00 och 7.00 skall det alltså vara mer eller mindre tyst. Festen behöver ju inte vara slut för det. Antingen tar du med gänget till någon av Stockholms alla heta uteserveringar, eller så kånkar ni bara över prylarna till Långholmen.

Av brandrisk- och hänsynsskäl är det också endast tillåtet att använda elgrill på din balkong. Grillning på de gemensamma vädringsbalkongerna i trapphusen undanbedes helt. Och om du kör igång med värsta kolgrillspartajet på någon av gårdarna kan du väl bara kolla att röken inte drar in i något öppet fönster. Förekom eventuell irritation med att snällt be grannen stänga fönstret under tiden ni grillar.

Med dessa enkla förhållningsregler önskar Marmorns styrelse en lång härlig grillsäsong i vår underbara förening.